Στο στόχαστρο ξανά το Παίδων Πεντέλης - Ξηλώνουν κλινικές

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 11:33 | Πεντέλης
Στο στόχαστρο ξανά το Παίδων Πεντέλης - Ξηλώνουν κλινικές Στο στόχαστρο ξανά το Παίδων Πεντέλης - Ξηλώνουν κλινικές Στο στόχαστρο ξανά το Παίδων Πεντέλης - Ξηλώνουν κλινικές Στο στόχαστρο ξανά το Παίδων Πεντέλης - Ξηλώνουν κλινικές
||||||

..
..

..

Ξηλώνουν την Ορθοπεδική κλινική και την ΩΡΛ στο Παίδων Πεντέλης και στήνουν “δομή φιλοξενίας”. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης με δεκάδες τραπέζια, ράντζα και καρέκλες να βρίσκονται πεταμένα στους διαδρόμους και στην αυλή του νοσοκομείου.


Η νέα αυτή υποβάθμιση της λειτουργίας του Παίδων προκύπτει μετά από εισαγγελική εντολή προσωρινή παραμονή παιδιών και εφήβων έως 16 ετών. Η ΜΚΟ “Rotary” έκανε δωρεά στο νοσοκομείο τον εξοπλισμό για τη δημιουργία της δομής. Η διοίκηση του Σισμανόγλειου και του Παίδων δέχτηκε τη δωρεά και ξεκίνησε το “ξήλωμα” των δύο κλινικών.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας είχε προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου με τεράστιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις υγειονομικών, κατοίκων της περιοχής και αυτοδιοικητικών της βορειοανατολικής Αττικής.


ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση έχει διαρκώς στο στόχαστρο το Παίδων


Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη βρει απέναντι τους γιατρούς του νοσοκομείου ενώ ανακοίνωση έχει εκδώσει και η
ΟΕΝΓΕ, η οποία εκφράζει και την αντίθεση της για τον σχεδιασμό για τους χώρους φιλοξενίας. Αναφέρουν χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

Οι χώροι φιλοξενίας είναι δομές κοινωνικής πρόνοιας αφού αφορούν υγιή παιδιά που δε χρειάζονται νοσηλεία αλλά φιλοξενία. Πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστές κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με δικό τους κατάλληλο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τραγικές ελλείψεις τόσο όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας παίδων, όσο και σχετικά με την δημόσια παιδιατρική περίθαλψη”.

Ακόμα η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει πως
η κυβέρνηση έχει διαρκώς στο στόχαστρο τη λειτουργία του τρίτου Παιδιατρικού νοσοκομείου της Αττικής. “Επιβεβαιώνονται πλήρως οι επισημάνσεις μας για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης προς εξυπηρέτηση της κερδοφορίας ιδιωτικών θεραπευτηρίων” συνεχίζει.

Δείτε ακόμα: Απόφαση-σταθμός: Δεν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα αν δεν πληρωθεί η «ρήτρα αναπροσαρμογής»

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο